BACK

Κοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι και μανούρι

Το σπανάκι με το μανούρι ταιριάζουν έτσι κι αλλιώς πολύ. Ως γέμιση στο φιλέτο κοτόπουλου δίνουν άρωμα, γεύση και υγρασία που χρειάζεται το στεγνό κρέας του μετατρέποντας ένα κατά τα άλλα ουδέτερο πιάτο σε γευστική εμπειρία.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
200 γρ. μανούρι
500 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
μισό ματσάκι άνηθο
αλάτι, πιπέρι
100 γρ. αμυγδαλόψιχα κομμένη σε φέτες
8 φέτες μπέικον προαιρετικά
50 ml ελαιόλαδο
χυμό από 2 πορτοκάλια

Οδηγίες:

1. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο.

2. Προσθέτουμε τον άνηθο και το σπανάκι καλά στραγγισμένο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αφήνουμε να κρυώσει.

3. Ανακατεύουμε το σπανάκι στη συνέχεια με το μανούρι τριμμένο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C

4. Με το μαχαίρι χαράζουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου κατά μήκος και αλατοπιπερώνουμε.

5. Μοιράζουμε το μείγμα με το σπανάκι και το τυρί στα 4 φιλέτα.

6. Αν χρησιμοποιούμε τα τυλίγουμε και με τις φέτες μπέικον.

7. Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι, χτυπάμε το λάδι με το χυμό πορτοκαλιών και τα περιχύνουμε.

8. Ρίχνουμε τέλος και την αμυγδαλόψιχα και ψήνουμε για 40-50 λεπτά.

 

Tips

Σερβίρουμε με μια ολόφρεσκια σαλάτα.
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: