BACK

Πιτάκια με μυζήθρα και κάππαρη

Η έτοιμη σφολιάτα ψυγείου κομμένη σε τετραγωνάκια ή σε κύκλους είναι μια εύκολη λύση για πιο ευπαρουσίαστο αποτέλεσμα στις πίτες.  Αν όμως έχετε μεγάλο φύλλο, μπορείτε να την κάνετε μία μεγάλη.  

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

2 φύλλα έτοιμα σφολιατάκια  
300 γρ. μυζήθρα μαλακή ή ανθότυρο κομματιασμένο
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 αυγά χτυπημένα
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
8-10 πράσινες ελιές ψιλοκομμένες
200 γρ. ντοματάκια Κρήτης χωρίς σπόρους ψιλοκομμένα
Aλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες:

 

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα τυριά με την πιπεριά, την κάππαρη, τις ελιές και τα αυγά.

Αλατοπιπερώνετε το μείγμα.

Τοποθετείτε σε ταψί τα μισά σφολιατάκια και από πάνω βάζετε από μια κουταλιά από το μείγμα των τυριών.
Καλύπτετε με τα υπόλοιπα σφολιατάκια και πιέζετε με ένα πιρούνι τις άκρες για να κολλήσουν.
Χαράζετε ένα σταυρό πάνω σε κάθε πιτάκι (ώστε να διαφύγουν οι ατμοί με το ψήσιμο) και ψήνετε 20’-25’ μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
 

 

Tips

Αν το επιθυμείτε μπορείτε να ψιλοκόψετε 200 γραμμάρια ντοματάκια και να τα σερβίρετε στο κέντρο από τα σφολιατάκια και σερβίρετε.
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: