BACK

Πιτάκια γλυκιάς κολοκύθας

Η κόκκινη κολοκύθα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αμέτρητες συνταγές αλμυρές ή γλυκιές. Εδώ σε μια κλασική εκδοχή πίτας με σταφίδες και κανέλα που ταιριάζει πολύ. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε καρυδόψιχα που επίσης κάνει πολύ ωραίο συνδυασμό.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

Υλικά για τη ζύμη
1250 γρ. αλεύρι
1 ½ φλ. ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
1 κ.γλ. χυμό λεμονιού

Για τη γέμιση
500 γρ. καθαρισμένη κίτρινη γλυκοκολοκύθα
1 κρεμμύδι
1 ½ φλ. πλιγούρι
350 γρ. σταφίδα
1 κ.γλ. κανέλα
ζάχαρη

Οδηγίες:

 

  • Κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια, την αλατίζουμε και την αφήνουμε  σε σουρωτήρι για 1-2 ώρες. Στραγγίζουμε για να φύγουν τα υγρά της.

1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη ανακατεύοντας όλα αυτά τα υλικά και την αφήνουμε να μείνει λίγο στο ψυγείο.

2. Σ’ ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την κολοκύθα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε λίγο να ψηθούν.

3. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα το πλιγούρι, τη σταφίδα, την κανέλα και λίγη ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκιά θέλετε να γίνει η γέμιση) και ανακατεύουμε.

4. Ανοίγουμε το φύλλο, κόβουμε στρογγυλά δισκάκια και βάζουμε στο κέντρο τους από μια κουταλιά της γέμισης. Διπλώνουμε και πατάμε τις άκρες.

5. Βάζουμε τα πιτάκια σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο 220°C για 15-20 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C και τα ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου.

Σερβίρουμε πασπαλισμένα με ζάχαρη και κανέλα.

Προέλευση:
Κατηγορία:
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: