BACK

Μελιτζανόπιτα με ελιές

Υπέροχη πίτα, με γεύσεις και υλικά τα οποία υπογράφει η Μεσόγειος. Όλα τα υλικά που συνδυάζει η γέμιση είναι ένα κι ένα και όλα μαζί δίνουν ένα μαγικό αποτέλεσμα. Ιδανική για τους ανοιξιάτικους, καλοκαιρινούς μήνες!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1/2 κιλό φύλλο κρούστας (για πίτες)
4 μελιτζάνες
2 ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
3 φρέσκιες ντομάτες
1 ματσάκι φρέσκος μαϊντανός
1 φλ. ελαιόλαδο
5 κ.σ. τραχανάς ή ρύζι
400 γρ. τυρί φέτα
150 γρ. ελιές πράσινες ροδέλες
10 φύλλα φρέσκος βασιλικός
6 αβγά χτυπημένα
αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε 30 λεπτά να ξεπικρίσουν.
  • Τις ξεπλένουμε και τις στύβουμε καλά με τα χέρια.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C

1. Σοτάρουμε στο λάδι τις μελιτζάνες, τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες και το σκόρδο ψιλοκομμένο, μέχρι να μαλακώσουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

2. Μόλις κρυώσουν ρίχνουμε τις ελιές, το βασιλικό, το μαϊντανό, τη φέτα, τις ντομάτες ψιλοκομμένες και τα αβγά.

3. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

4. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί. Παίρνουμε ένα - ένα φύλλο, το αλείφουμε με το πινέλο με λάδι, απλώνουμε κατά μήκος λίγη από τη γέμιση, ρίχνουμε τον τραχανά ή το ρύζι πασπαλιστά και τυλίγουμε κάθε φύλλο σε ρολό.


5. Το τοποθετούμε στριφτά στο ταψί, αρχίζοντας από την άκρη. Συνεχίζουμε, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.

6. Αλείφουμε στο τέλος τα φύλλα από πάνω με λίγο λάδι με το πινέλο.

7. Ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου.

Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: