BACK

Πίτα με φρέσκα σύκα και ανθότυρο

Θα έλεγε κανείς πως κάθε φρούτο ξεχωριστά, αλλά και όλα μαζί, είναι ένα πλατύ χαμόγελο του Δημιουργού στα Πλάσματά του. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

150 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
100 γρ. ανθότυρο
150 γρ. αμύγδαλο σκόνη (τριμμένο στο μπλέντερ)
500 γρ. σύκα φρέσκα (καθαρό βάρος) κομμένο στα τέσσερα
30 γρ. κουκουνάρια

Οδηγίες:

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ εώς ότου αφρατέψει και προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά.

Προσθέτουμε το ανθότυρο, συνεχίζουμε το χτύπημα και στο τέλος προσθέτουμε το αμύγδαλο.

Αδειάζουμε το μείγμα σε πυρίμαχο ή μεταλλικό σκεύος και απλώνουμε ακατάστατα τα κομμένα σύκα από πάνω.

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1500  C για 30- 40 λεπτά, σκορπίζουμε πάνω από τα σύκα και τα κουκουνάρια και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά περίπου.

 

Στέλιος Παρλιάρος - Γλυκά με Φρούτα 

Εκδόσεις Σιδέρης

 

Προέλευση:
Κατηγορία:
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: