BACK

Πέστροφα καπνιστή με άνηθο

Οι λίμνες και τα ποτάμια της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας παράγουν μεγάλες ποσότητες πέστροφας σε ιχθυοκαλλιέργεια. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών εξάγεται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μιας και οι Αθηναίοι δεν έχουν συνηθίσει να τρώνε ψάρια του γλυκού νερού. Μάλιστα, στην ψαραγορά της Αθήνας, η φρέσκια πέστροφα, πωλείται σε πολύ χαμηλές τιμές.

Παρόλα αυτά, στην βόρεια Ελλάδα, η πέστροφα καταναλώνεται αρκετά συχνά. Την τηγανίζουν σε ελαιόλαδο και τη σερβίρουν με λεμόνι και φρέσκο μαϊντανό.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

4 καπνιστές πέστροφες
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3-4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon

Οδηγίες:

Τοποθετείστε τα 2 φιλέτα καπνιστής πέστροφας σε ένα βαθύ σκεύος και πασπαλίστε τα με τη μισή ποσότητα του άνηθου και του κρεμμυδιού. Πάνω από αυτά, βάλτε τα άλλα δυο φιλέτα πέστροφας. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο άνηθο και κρεμμύδι.

Σε ένα γυάλινο δοχείο ανακατέψτε το ελαιόλαδο με το λεμόνι και τη μουστάρδα. Περιχύστε με το μείγμα αυτό τα φιλέτα, τα οποία θα πρέπει κανονικά να μισοκαλυφθούν. Σκεπάστε το σκεύος με πλαστική μεμβράνη και τοποθετείστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες ή και για όλο το βράδυ.

Το αρωματισμένο με άνηθο λαδολέμονο σερβίρεται συνήθως με καπνιστό ή παστό ψάρι, ειδικά με τσίρο και λακέρδα. Στο λαδολέμονο, συνήθως προσθέτω ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και λίγη μουστάρδα και το σερβίρω με φιλέτα καπνιστής πέστροφας.

Σερβίρετε τις πέστροφες σε θερμοκρασία δωματίου, μαζί με λεπτές φέτες φρυγανισμένου Χωριάτικου Ψωμιού