BACK

Πεϊνιρλί με σουτζούκι και παστουρμά

Το σουτζούκι και ο παστουρμάς έχουν πάντα θέση στο ψυγείο μας στην Ελλάδα. Όταν συνδυάζονται στο πεϊνιρλί, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι που να ξεπερνάει αυτη τη νοστιμιά

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 φλιτζάνι ζεστού νερού
4-5 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί
αλάτι
άνθος αραβοσίτου
250 γρ. κασέρι
2-3 κουταλιές της σούπας γάλα
μερικές φέτες παστουρμά και σουτζούκι
6 αυγά (προαιρετικά)
1 μεγάλη, σκληρή, ώριμη ντομάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες (προαιρετικά)
βούτυρο, όσο επιθυμείτε

Οδηγίες:

Διαλύετε τη μαγιά σε 1½ φλιτζάνι ζεστό νερό και την αφήνετε να αναβράσει για 20 περίπου λεπτά.

Κοσκινίζετε 4 φλιτζάνια αλεύρι μαζί με το αλάτι. Κάνετε μια βαθιά τρύπα στο κέντρο και προσθέτετε το μείγμα της μαγιάς. Τα ανακατεύετε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν μια ζύμη. Ραντίζετε το τραπέζι με λίγο από το αλεύρι που έχει περισσέψει και ζυμώνετε, προσθέτοντας κι άλλο αλεύρι αν χρειαστεί, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζετε και αφήνετε να φουσκώσει σε ένα ζεστό, ξηρό μέρος μέχρι ο όγκος της να διπλασιαστεί.

Μαλάζετε με τις γροθιές σας τη ζύμη και την χωρίζετε σε 6 ίσα κομμάτια. Την σκεπάζετε και την αφήνετε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C και πασπαλίζετε ένα ταψί με άνθος αραβοσίτου. Τρίβετε το κασέρι και το ανακατεύετε με το γάλα.

Παίρνοντας μία μπάλα κάθε φορά, την κάνετε επίπεδη, δίνοντάς της οβάλ σχήμα και εν συνεχεία την πλάθετε δίνοντάς της το σχήμα ενός χοντρού «κανό», πιέζοντάς την στις άκρες για να κάνει μύτες. Προσθέτετε το ένα έκτο του μείγματος με το κασέρι και λίγο παστουρμά και σουτζούκι. Προσθέτετε μία ή δύο φέτες ντομάτας και σπάζετε ένα αυγό στο κέντρο- προαιρετικά!  
(Μπορείτε επίσης να το γεμίσετε μόνο με το μείγμα του τυριού). Επαναλάβετε το ίδιο με τα υπόλοιπα υλικά.
Ψήνετε για 8- 10 λεπτά. Τα βγάζετε από το φούρνο και τοποθετείτε ενδιάμεσα λίγο βούτυρο. Τα σερβίρετε ζεστά.

 

Tips

Μπορείτε να πλάσετε, να γεμίσετε, να καταψύξετε και εν συνεχεία να ψήσετε το πεϊνιρλί, από το ψυγείο κατευθείαν στο φούρνο.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Κύριο συστατικό: