BACK

Πατάτες με αμύγδαλα

Μία γευστική πατάτα που θα σας εντυπωσιάσει.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

450 γρ. πατάτες
450 γρ. κοπανισμένα αμύγδαλα
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 φέτες ψωμί
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. γλυκού κρόκος (σαφράν)
1 φύλλο δάφνης
μια πρέζα γαρύφαλλο σε σκόνη
βουτυρωμένη ψίχα ψωμιού
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες:

Τηγανίστε το ψωμί κομμένο σε κύβους στο λάδι με το ψιλοκομμένο σκόρδο, το φύλλο δάφνης και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ανακατέψτε με τα κοπανισμένα αμύγδαλα και ανακατέψτε τα όλα με τον κρόκο, αλατοπιπερώνοντας καλά.

Ξεφλουδίστε και κόψτε σε λεπτές φέτες τις πατάτες, τοποθετήστε τις σε μια καλά λαδωμένη κατσαρόλα. Περιχύστε το μίγμα αμυγδάλων πάνω από τις πατάτες. Υγράνετε με λίγο γάλα εάν χρειάζεται. Προσθέστε αρκετό νερό για βράσιμο μέχρι να σκεπαστούν οι πατάτες. Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και γαρύφαλλο και βουτυρωμένη ψίχα ψωμιού.

Ψήστε σε μέτριο φούρνο (350 με 370 βαθμούς F ή 190 με 220 βαθμούς C) μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.