BACK

Πατάτες γεμιστές

Οι πατάτες γεμιστές έχουν πλούσια γεύση, και ταιριάζουν πολύ με ένα κόκκινο κρασί, πλούσιο σε αρώματα όπως μια Ραψάνη ή ένα Ξινόμαυρο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

8 μέτριες πατάτες
3 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά σούπας χυμός λεμονιού
3 φλιτζάνι λάδι για τηγάνισμα
1/4 κουταλάκι γλυκού κανέλλα, μοσχοκάρυδο, λευκό και μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι νερό

Γέμιση


1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλλα, μοσχοκάρυδο, λευκό και μαύρο πιπέρι
4 κουταλιές σούπας λάδι
2 κουταλιές σούπας κουκουνάρι ψημένο
2 κουταλιές σούπας καρύδια κομμένα

Οδηγίες:

Ζεσταίνουμε τις 4 κουταλιές της σούπας λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε το κουκουνάρι, τον κιμά και τα μπαχαρικά της γέμισης και ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί ο κιμάς.
Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε για άλλα 20 λεπτά.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, και ανοίγουμε στην κάθε μία μια τρύπα 2,5 εκ. αφήνοντας τοίχωμα πάχους 1 εκ.
Τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Μοιράζουμε τη γέμιση στις πατάτες και τις τακτοποιούμε σε ένα ταψάκι με το άνοιγμα προς τα πάνω.
Αναμιγνύουμε τη ντομάτα με το νερό, το χυμό λεμονιού, και τα μπαχαρικά και τις περιχύνουμε.
Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 30 λεπτά περίπου. 

Tips

Η ίδια γέμιση είναι πολύ νόστιμη και σε ξερά φρούτα όπως δαμάσκηνα, βερύκοκα και σύκα.