BACK

Πάστα Φλώρα

Ένα κλασικό γλυκό που κρατάει μέσα του τεράστια ιστορία. Μπορείτε να τη συνοδεύσετε με μαρμελάδες της αρεσκείας σας, αλλά η πιο κλασική ίσως είναι το βερίκοκο. Από τα πιο αγαπημένα συνοδευτικά ενός ελληνικού καφέ!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

130 γρ. βούτυρο
240 γρ. ζάχαρη
3 αβγά
1 κ.γλ. σόδα
500 γρ. αλεύρι
βούτυρο και τριμμένη φρυγανιά για τα ταψάκια
6 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C

1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα.

2. Ρίχνουμε τη σόδα και το αλεύρι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με μια μαρίζ (σπάτουλα) από κάτω προς τα πάνω.

3. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με φρυγανιά ένα στρογγυλό μεγάλο ταψί.

4. Απλώνουμε μια λεπτή στρώση ζύμη

5. Καλύπτουμε με μια στρώση μαρμελάδα.

6. Πλάθουμε μπαστουνάκια περίπου 1 εκατοστό πάχος με τη ζύμη που περίσσεψε  και στρώνουμε σταυρωτά πάνω από τη μαρμελάδα.

7. Ψήνουμε στο φούρνο για 45 περίπου λεπτά.