BACK

Ζεστή σαλάτα με σπαράγγια και ψητό χαλούμι

Μια καταπληκτική σαλάτα του σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου από το βιβλίο του Εύκολες συνταγές για σαλάτες . 
Δείτε κι άλλες συνταγές του σεφ στο GOURMED. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

2 κ.σ.  ελαιόλαδο
32 σπαράγγια ελαφριά βρασμένα
8 φέτες ( 4 ολόκληρες ) πιπεριές Φλωρίνης ψητές
400 γρ. βρασμένα ρεβίθια (45 λεπτά βράσιμο ρεβιθιών)
250 γρ. χαλούμι κομμένο σε φέτες
Ελαφρύ πεστο μυρωδικών
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο βασιλικό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες:

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρετε για 3-4 λεπτά τα σπαράγγια, τα ρεβίθια και τις πιπεριές Φλωρίνης, ανακατεύοντας ελαφρά.
Αφαιρείτε τα υλικά απο το τηγάνι. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ψήνετε το χαλούμι για 1-2 λεπτά απο κάθε πλευρά ή μέχρι να αποκτήσει μια χρυσαφένια κρούστα.
Τοποθετείτε την ζεστή σαλάτα σε ένα μεγάλο πιάτο και ρίχνετε μερικές κουταλιές απο το πεστο μυρωδικών.

Tips

Αντί για χαλούμι, ταιριάζει πολύ και το ταλαγάνι