BACK

Τηγανίτες ή πάνκεϊκς με φράουλες που μυρίζουν άνοιξη

Σπιτικές τηγανίτες ή πάνκεϊκς με φράουλες που μυρίζουν άνοιξη είναι πραγματικά το πρωινό που ο κάθε ένας μας θα θελε να βρίσκει στο τραπέζι την Κυριακή το πρωί.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.8 (6 votes)

Συστατικά:

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.κ baking powder
1 1/2 φλ. γάλα
2 αυγά
1 σφηνάκι βανίλιας
1 φλ. φράουλες ψιλοκομμένες
1/2 φλ. φρέσκα μπλούμπερι Δράμας 
βούτυρο για το ψήσιμο

Οδηγίες:

Ανακατεύουμε το αλέυρι με το μπέικιν.
Σε μεγάλο μπωλ, ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα και τη βανίλια.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το υγρό μείγμα μέσα στο αλεύρι, κι ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. 
Βάζουμε μέσα και τα μπλούμπερι.
Ζεσταίνουμε ένα μικρό κομματάκι βούτυρο σε τηγάνι και ρίχνουμε μέσα περίπου ένα τέταρτο φλιτζανιού  ζύμη. 
Μόλις ροδίσει από την μία πλευρά, το αναποδογυρίζουμε για να ψηθεί και η άλλη. 
Σερβίρουμε με τις φράουλες!
 

Tips

Αν θέλετε μπορείτε να συνοδεύσετε με σιρόπι σφενδάμου ή ένα απλό σιρόπι φράουλας