BACK

Σούπα βελουτέ σπανάκι με σουτζούκι

Ένα  σουτζούκι από τον Μιράν απογειώνει την γεύση της καταπληκτικής σούπας με σπανάκι του σεφ Παπανδρέου. Δείτε κι άλλες συνταγές του σεφ στο GOURMED.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1,5 κιλό σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο
3 πατάτες
1 κουταλιά βούτυρο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα τέσσερα
Ξύσμα από μισό λεμόνι
1½ λίτρο ζωμό λαχανικών
100 γραμμάρια κρέμα τυριού
200 γραμμάρια σουτζούκι Μιράν
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το σουτζούκι σε μικρά κομμάτια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
Σοτάρετε το σουτζούκι για 2-3 λεπτά να βγάλει τα αρώματα του και το τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτετε το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε για ένα λεπτό.
Στην συνέχεια προσθέτετε το σπανάκι και το σοτάρετε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί.
Συνεχίζετε προσθέτοντας τις πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια και περιχύνετε με τον ζωμό.
Σιγοβράζετε για 15-17 λεπτά και στην συνέχεια αφαιρείτε λίγο από το υγρό σε ένα μπολ στην άκρη και το κρατάτε.
Περνάτε την σούπα από το μίξερ η ένα μπλέντερ και την τοποθετείτε πάλι μέσα στην κατσαρόλα.
Εάν είναι πολύ πηχτή και την θέλετε πιο αραιή μπορείτε να προσθέτετε από το ζουμί που έχετε κρατήσει στο μπολ.
Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά λευκά μπολ προσθέτοντας μια κουταλιά κρέμα τυριού και από πάνω το σοταρισμένο σουτζούκι.