BACK

Σαλάτα με πορτοκάλι, κρεμμύδια και ελιές

Μια διαφορετική σαλάτα του σεφ Τσανακλίδη που δροσίζει το στόμα ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο πιάτο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.2 (6 votes)

Συστατικά:

3 πορτοκάλια
1 κρεμμύδι
10 πράσινες ελιές
Ελαιόλαδο 
2-3 φύλλα βασιλικού
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το πορτοκάλι ξεφλουδισμένο και κομμένο κομμάτια.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φετούλες.
Βάζουμε τις ελιές αφού πρώτα αφαιρέσουμε το κουκούτσι και τέλος προσθέτουμε 2-3 φύλλα βασιλικού.
Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και το χυμό μισού πορτοκαλιού, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Tips

Πάντα να βγάζετε το κουκούτσι της ελιάς με το χέρι για να είστε 100% σίγουροι ότι δεν θα δαγκώσετε κατά λάθος κάποιο που «ξέφυγε» από τον παραγωγό αυτόματα εκπυρηνωμένης ελιάς.