BACK

Ψητά Βερίκοκα με γιαούρτι

Τα βερύκοκα είναι το πιο νόστιμο πορτοκαλί φρούτο του καλοκαιριού και ψητά μαζί με γιαούρτι και τρίμμα από μπισκότα amaretti, είναι απρόσμενα νόστιμα

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

24 βερύκοκα κομμένα στη μέση  

2 κ.σ. ζάχαρη 

500 γρ. γιαούρτι σακούλας  

6 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο 

24 μπισκότα amaretti

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους  to 200 βαθμούς. Βάζουμε τα βερύκοκα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω σε ταψάκι, πασπαλίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν . Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ανακατεύουμε την μαρμελάδα με το γιαούρτι ελαφρά για να φαίνονται οι δύο διαφορετικές υφές. 
Τρίβουμε 2 αμαρέτι στον πάτο από κάθε μπολ και από πάνω βάζουμε το μείγμα γιαουρτιού. Τοποθετούμε τα ψητά βερίκοκα από πάνω και τρίβουμε τα υπόλοιπα αμαρέτι στην επιφάνεια.

Tips

Ένα ποτήρι γκυλό Vinsant Σαντορίνης πάει πολύ με αυτό το γλυκό