BACK

Ψαροκροκέτες

Ένας ευχάριστος τρόπος για να φάνε τα παιδιά ψάρι. Αν έχετε όρεξη για λίγο περισσότερο junk με την καλή έννοια μπορείτε να τις τηγανίσετε και όχι να τις ψήσετε. Όπως και να 'χει είναι πολύ νόστιμες και κάνουν το φαγητό να μοιάζει με παιχνίδι.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.2 (6 votes)

Συστατικά:

700γρ. ψάρι ξεψαχνισμένο πέρκα, γλώσσα ή μπακαλιάρος
1 κ.σ.  ελαιόλαδο
2 ασπράδια αβγού χτυπημένα
λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο
2 κ.σ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί ή τρίμμα φρυγανιάς
1 φλ. αλεύρι
1 κ.σ.  κορν φλάουερ
ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι και πιπέρι κατ επιλογή

Οδηγίες:

1. Βράζουμε τις πατάτες για 30 λεπτά και τις ξεφλουδίζουμε.

2. Βάζουμε σε ένα πολυμίξερ τις πατάτες, το ψάρι ωμό, τα κρεμμυδάκια και τα πολτοποιούμε.

3. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 3 ώρες να σφίξει.

4. Πλάθουμε τις κροκέτες (βουτάμε τα χέρια μας σε ένα μπολ με νερό για να τις πλάθουμε ευκολότερα) και τις περνάμε πρώτα από το ασπράδι και μετά τη γαλέτα.


5. Τις απλώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό και τις ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180º C.

6. Καθαρίζουμε τις ντομάτες από τη φλούδα και τους σπόρους και τις χτυπάμε στο μπλέντερ με το ελαιόλαδο, το βασιλικό και λίγο αλάτι.

Σερβίρουμε τις κροκέτες με τη φρέσκια σάλτσα ντομάτας.