BACK

Ομελέτες σε παραλλαγές

Ελάχιστες μόνο από τις χιλιάδες συνταγές που μπορεί να σκεφτεί κανείς με βασική αρχή το χτυπημένο αβγό. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε ανάλογα με τη γεύση και τις προτιμήσεις σας!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

Ομελέτα απλή

12 αβγά
20 γρ βούτυρο
ελαιόλαδο
αλάτι
άσπρο πιπέρι

Ομελέτα με βότανα

αρωματικά βότανα

Ομελέτα με μπέικον

80 γρ μπέικον

Ομελέτα με μανιτάρια

50 γρ μανιτάρια
40 γρ κεφαλογραβιέρα

Στραπατσάδα

40 γρ λουκάνικα
40 γρ τυρί φέτα
ελιές
τομάτα
πιπεριές καυτερές

Οδηγίες:

Α. Ομελέτα απλή
 
Σπάμε και χτυπάμε τα αβγά σε μια μπασίνα και αλατοπιπερώνουμε (για μια μερίδα υπολογίζουμε τρία αβγά).

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγη λιπαρή ουσία και προσθέτουμε τα αβγά.

Ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη σπάτουλα και αφήνουμε να ψηθεί για 1-2 λεπτά.

Γυρνάμε στο ίδιο τηγάνι από την άλλη όψη την ομελέτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 λεπτό.

Σερβίρουμε σε πιάτο.

 


Β. Ομελέτα με βότανα 
Προσθέτουμε τα αρωματικά βότανα μαζί με τα χτυπημένα αβγά και συνεχίζουμε όπως με την απλή ομελέτα.

 

 

 

 

 

Γ. Ομελέτα με μπέικον

Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε το μπέικον χωρίς λιπαρή ουσία στο τηγάνι και συνεχίζουμε όπως με την απλή ομελέτα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δ. Ομελέτα με μανιτάρια

Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε με λίγη λιπαρή ουσία.

Συνεχίζουμε όπως με την απλή ομελέτα, με τη διαφορά ότι στο γύρισμα της ομελέτας προσθέτουμε το τριμμένο τυρί.



 

 

 

 

 

Ε. Στραπατσάδα
Τσιγαρίζουμε τα κομμένα λουκάνικα και τις πιπεριές σε τηγανάκι.

Προσθέτουμε τα αβγά και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να σχηματίσουμε μεγάλα κομμάτια.

Στο τέλος προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

 

 

 

 

Tips

Υπενθύμιση Μεγάλη προσοχή στο βαθμό ψησίματος της ομελέτας ώστε να μην ψηθεί πολύ Ανάλογα με το υλικό που θα χαρακτηρίσει την ομελέτα, μπορούμε να το τσιγαρίσουμε από την αρχή ή να το προσθέσουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος Εάν βάλουμε κονκασέ ντομάτα στο τηγάνι να βράσει και προσθέσουμε αβγά χτυπημένα, τυρί φέτα και τα αφήσουμε να ψηθούν ανακατεύοντας, τότε η παρασκευή ονομάζεται καγιανάς