BACK

Ομελέτα με σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα

Μια ομελέτα περιποιημένη! Με νόστιμη σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα! Μοιάζει με pizza, αλλά είναι με αβγά! Αγαπημένες, μεσογειακές γεύσεις!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

12 αβγά
6 κουταλιές σούπας νερό
3-4 κουταλιές σούπας βούτυρο
250 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

Για τη σάλτσα
1 μικρό κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο στα τέσσερα
2 καρότα κομμένα σε μικρά κόμματα
2 κοτσάνια σέλινο κομμένα σε μικρά κομμάτια
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 μικρή κονσέρβα ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι γλυκού μαντζουράνα αποξηραμένη
1 κουταλάκι γλυκού βασιλικός αποξηραμένος
½ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

1. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο στο λάδι.

2. Προσθέτουμε την ντομάτα, τη μαντζουράνα και το βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε λίγη ζάχαρη και σγοβράζουμε τη σάλτσα μέχρι να πήξει, γύρω στα 45 λεπτά.

3. Χτυπάμε τα αβγά με το νερό και λίγο αλατοπίπερο.

4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε 1 κουταλιά βούτυρο.

5. Ρίχνουμε το 1/6 του μείγματος των αβγών και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει.

6. Γεμίζουμε με λίγη μοτσαρέλα και 2 κουταλιές από τη σάλτσα.

7. Με τη σπάτουλα διπλώνουμε την ομελέτα και τη γυρίζουμε στο τηγάνι για να ψηθεί από την άλλη.

8. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά για να φτιάξουμε 6 ομελέτες.

Σερβίρουμε με λίγη σάλτσα από πάνω.