BACK

Μπιφτέκι Γαλοπούλας αφράτο και νόστιμο

Τα Μπιφτέκια Γαλοπούλας είναι από τις πιο νόστιμες ελαφριές συνταγές ειδική για όσους θέλουν να κάνουν δίαιτα! 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2 (1 vote)

Συστατικά:

500 γρ. κιμά από στήθος γαλοπούλας
2 μέτρια, βιολογικά καρότα, τριμμένα
1 μέτριο κολοκυθάκι, τριμμένο και καλά στυμμένο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου (ή 3 ωμές σκελίδες, λιωμένες)
1/2 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα της αρεσκείας σας
1 βιολογικό αυγό
2 φέτες ψωμί  
1/2 φλ.  ψιλοκομμένος άνηθος 
ξύσμα από 1 ακέρωτο και βιολογικό λεμόνι
1/3 φλ.  ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για τα χέρια και το ταψί

Οδηγίες:

Μουσκεύω  για 5 λεπτά το ψωμί σε νεράκι χλιαρό και στύβουμε καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω όλα τα υλικά και τα ζυμώνω για 2 λεπτά.
Το σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 1/2 - 1 ώρα, για να σφίξει και να πλάθεται εύκολα –έχετε υπόψη πως ο κιμάς πουλερικών, όπως του κοτόπουλου και της γαλοπούλας είναι ιδιαίτερα κολλώδης, γι’ αυτό τον βάζετε πάντα στο ψυγείο πριν πλάσετε κεφτέδες ή μπιφτέκια, διαφορετικά το μείγμα κολλάει έντονα στα χέρια και δεν πλάθεται.

Προθερμαίνω το γκριλ σε δυνατή φωτιά. Βγάζω το μείγμα από το ψυγείο και πλάθω 8 - 10 μπιφτέκια, με λαδωμένα τα χέρια μου για να μην κολλήσει το μείγμα.
Τα βάζω σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί και τα ψήνω για 10 - 12 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά, αλλά να έχουν ψηθεί μέχρι το κέντρο τους. Προσοχή! Ελέγχω πάντα αν ψήθηκαν καλά, κόβοντας ένα μπιφτέκι στη μέση: δεν πρέπει να υπάρχει καθόλου κοκκινωπό ή ροζέ χρώμα στο μείγμα, αλλιώς συνεχίζω το ψήσιμο για μερικά λεπτά ακόμη.
Εναλλακτικά, ψήνω τα μπιφτέκια σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (κατά προτίμηση με ραβδωτό πυθμένα), το οποίο έχω αλείψει με ελάχιστο ελαιόλαδο.
 

Tips

Αν μουσκέψετε το ψωμί σε νερό με ανθρακικό ή σε σόδα, τα μπιφτέκια θα γίνουν ακόμα πιο αφράτα