BACK

Μους Χαλβα

Μια μους για όποιον αγαπάει τον χαλβά !

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (2 votes)

Συστατικά:

250 γρ. χαλβά

150 γρ γάλα

350 γρ. κρέμα

2 κουταλιές του καφέ ταχίνι

10γρ. ζελατίνη σκόνη

Οδηγίες:

Μουλιάζουμε την ζελατίνη σε 50γρ. κρύο γάλα. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα μεχρι τους 60 βαθμούς, ρίχνουμε μέσα το μίγμα ζελατίνης κι ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Χτυπάμε στο μίξερ τον χαλβά και το ταχίνι μαζί με το μίγμα ζελατίνης & γάλακτος. Χτυπάμε την κρέμα μέχρι να γίνει σαντιγί. ( προαιρετικά για τους πιο γλυκατζήδες μπορείτε να προσθέσετε 3 κ.σούπας ζάχαρη άχνη). Ανακατεύουμε απαλά το μίγμα χαλβά με την σαντιγί.

Μοιράζουμε την μους σε ψηλά μπωλάκια που πρώτα έχουμε γεμίσει τον πάτο τους με τριμμένη πραλίνα αμύγδαλο. Βάζουμε μέσα στο ψυγείο μέχρι να πήξουν.