BACK

Κρέμα με φύλλο σφολιάτας - Kremšnite

Αγαπησιάρικο και σπιτίσιο γλυκό με χειροποίητη κρέμα που τη βράζετε για να γίνει. Aγαπημένη γεύση και για τα παιδιά που θα σας βοηθήσουν να το γαρνίρετε με φέτες από φράουλα ή με φράουλες βουτηγμένες σε σοκολάτα.



 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2 (4 votes)

Συστατικά:

2 φλ. γάλα εβαπορέ 2%
2 φλ. γάλα φρέσκο
8 κρόκοι αβγών
1 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 κ.γλ. ζάχαρη βανίλια (ή αντικαταστήστε ίσα μέρη βανίλιας και ζάχαρης)
1 φλ. αλεύρι
2 κ.σ. διάφανη ζελατίνη
1/2 φλ. κρύο νερό
½ φλ. βραστό νερό
2 φλ. κρέμα γάλακτος
1 πακέτο φύλλο σφολιάτα
ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
φράουλες για το γαρνίρισμα (προαιρετικό)

Οδηγίες:

1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα εβαπορέ και το φρέσκο να βράσουν σε μπεν μαρί.
2. Χτυπάμε στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη ζάχαρη βανίλια.
3. Προσθέτουμε αλεύρι στο μείγμα των κρόκων μέχρι να αναμειχθεί καλά.
4. Βγάζουμε 2 φλιτζάνια γάλα από το μπεν μαρί και το προσθέτουμε στο μείγμα αλευριού ενώ συνεχίζουμε να το χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν.
5. Μεταφέρουμε όλο αυτό το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα που βρίσκεται ακόμα στο μπεν μαρί και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να πήξει ενώ ανακατεύουμε συχνά.
6. Αναμειγνύουμε τη ζελατίνη με το κρύο νερό και αφήνουμε να καθίσει για 1 λεπτό.
7. Προθέτουμε το βραστό νερό, ανακατεύοντας καλά με ένα πιρούνι ή ένα μικρό χτυπητήρι.
8. Βάζουμε τη ζελατίνη στο μείγμα κρέμας στο μπεν μαρί και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 5 λεπτά, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς καθώς πήζει.
9. Βγάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και την Κρυώνουμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια.
10. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε την κρέμα σε σφιχτή σαντιγύ.
11. Αναμειγνύουμε τη σαντιγί στην κρύα κρέμα (πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η κρέμα έχει φθάσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν προσθέσουμε τη σαντιγύ).
12. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά ώστε να σκληρύνει λίγο και να είναι πιο εύκολο να απλωθεί.
13. Τοποθετούμε σε ένα βαθύ, βουτυρωμένο ταψί ένα φύλλο σφολιάτας και το κοβουμε ώστε να εφαρμόζει ακριβώς στον πάτι.
14. Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα και καλύτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, πιέζοντας ελαφρώς προς τα κάτω.
15. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
16. Πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη πριν σερβίρουμε και κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια.

Tips

Είναι απίστευτο, αλλά αυτό το γλυκό μπορεί να γίνει ώστε να έχει λιγότερα λιπαρά! Αντικαταστήστε τα 2 φλιτζάνια γάλα με την ίδια ποσότητα αποβουτυρωμένου γάλατος. Αφήστε, όμως, το γάλα εβαπορέ 2% ως έχει. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την "light" έκδοση οποιασδήποτε σαντιγί, απλά ακολουθήστε τις οδηγίες του πακέτου πριν την αναμίξετε με την κρύα κρέμα.
Προέλευση:
Πιάτο: 
Ειδικές κατηγορίες: