BACK

ΚΟΚΚΟΡΑΣ ΑΛΛΑΝΙΑΡΙΚΟΣ ΜΕ ΧΟΝΤΡΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙ

Τα ζυμαρικά είναι από τα πιο αγαπημένα πιάτα στον κόσμο. Όταν συνοδεύονται με  κόκκορα γίνονται τόσο απολαυστικά που μια μερίδα δεν φτάνει ποτέ!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.5 (8 votes)

Συστατικά:

1 πακέτο Μακαρόνια Τρυπητά Νο 5
1 κόκκορας κομμένος σε μερίδες
1 κρεμμύδι
2 ντομάτες
1 φλούδα πορτοκαλιού
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά
1 χούφτα σταφίδες
1 ξυλάκι κανέλας
2 μπαχάρια
1 γαρύφαλλο
Ελαιόλαδο
Λίγες σταγόνες ξύδι μπαλσάμικο
Μανουρομυζήθρα τριμμένη για το σερβίρισμα
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κόκκορα και τα τσιγαρίζουμε σε βαθύ τηγάνι με μπόλικο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα για 5-6 λεπτά. Εν τω μεταξύ τρίβουμε τις ντομάτες και το κρεμμύδι στον χοντρό τρίφτη.
Αφαιρούμε τον κόκκορα από το τηγάνι και όσο είναι το τηγάνι ζεστό στο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά και ξαναβάζουμε στο τηγάνι τα κόκκορα.

Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το σκόρδο με τη φλούδα, την καυτερή πιπεριά, μια χούφτα σταφίδες, κανέλα, μπαχάρι και γαρύφαλλο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για αρκετά λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
Σε μεγάλη πιατέλα σερβίρουμε τα μακαρόνια, τα πασπαλίζουμε με τριμμένη μανουρομυζήθρα, από πάνω σερβίρουμε τον κόκκορα με σάλτσα, ραντίζουμε με μερικές σταγόνες μπαλσάμικο, πασπαλίζουμε με έξτρα τριμμένη μανουρομυζήθρα και σερβίρουμε.

Tips

Τον χειμώνα χρησιμοποιούμε κονκασέ