BACK

Φανουρόπιτα με 7 υλικά

Η φανουρόπιτα κόβεται σε επτά κομμάτια που μοιράζονται στην εκκλησία και τα υπόλοιπα τα παίρνετε στο σπίτι σας.  

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

160 γρ.ηλιέλαιο
160 γρ.χυμός πορτοκάλι
170 γρ.ζάχαρη άχνη
280 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτ.γλυκου μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ.γλυκού κανέλα σε σκόνη
100 γρ.σταφίδες ξανθές

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Λαδώνουμε κ αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 20εκ.
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ηλιέλαιο,το χυμό και κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά με το χέρι κ αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.
Ψήνουμε την πίτα 45-50 λεπτά.
Την αφήνουμε να κρυώσει και μετά ξεφορμάρουμε.

Tips

Εδω ο σεφ δεν χρησιμοποιεί ελαιόλαδο για να γίνει πιο ελαφριά. Αν θέλετε όμως μπορείτε να αντικαταστήσετε το ηλιέλαιο.