Ossobucco με γιαούρτι
Το κλασσικό Ossobucco ελαφρά βελτιωμένο με την υπέροχη γεύση του γιαουρτιού.
Συστατικά:
4 φέτες από κότσι μοσχαρίσιο, γύρω στα 400-500 γρ. η κάθε μία
150 ml ελαιόλαδο
300 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1.200 γρ. ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
1 κ. γ. ζάχαρη (στη μύτη)
500 γρ. Total
150 ml κρασί λευκό
250 ml ζωμός κότας
1 αστεροειδής γλυκάνισος
1 δαφνόφυλλο φρέσκο ή ξερό
5-6 κλωνάρια θυμάρι, καλύτερα φρέσκο, αλλιώς ξερό
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1/4 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
(χωρίς τα πολύ χοντρά κοτσάνια)
Οδηγίες:
Αλατίζουμε τις φέτες του κρέατος και τις σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά από την κάθε μεριά έτσι ώστε να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.
Μεταφέρουμε το κρέας από την κατσαρόλα σε ένα ταψί που ίσα να το χωράει.
Στην ίδια κατσαρόλα που σοτάραμε το κρέας, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 7-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το κρασί και το ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά ακόμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 130°C.
Ρίχνουμε τη σάλτσα στο ταψί πάνω από τις φέτες κρέατος και το Total από πάνω.
Τακτοποιούμε το δαφνόφυλλο, τα κλωνάρια θυμαριού και το γλυκάνισο ανάμεσα στις φέτες κρέατος.
Σκεπάζουμε το ταψί καλά με ένα αλουμινοχάρτο (πρέπει να είναι πολύ καλά σκεπασμένο) και ...