BACK

Φάβα με καραμελωμένα πράσα & ρόκα

Όμορφες καστανές και πράσινες πινελιές στη φάβα μας! Γλυκόξινα αρώματα που ενισχύουν τη γεύση του νόστιμου οσπρίου.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.6 (10 votes)

Συστατικά:

1,5 κιλό φάβα Σαντορίνης
4 μεγάλα πράσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
100 200 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
6 μάτσα ρόκα καθαρισμένα και χοτροκομμένα
2 -4 κ.σ.  ζάχαρη
4 - 6 κ.σ.  ξίδι βαλσάμικο

Οδηγίες:

1. Σε ένα μεγάλο μαντέμι ή αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τα πράσα.

 2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τα πράσα μέχρι να πάρουν βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα.

 

3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να βαθύνει ακόμα περισσότερο το χρώμα τους.

 

4. Προσθέτουμε τη ρόκα, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν, γύρω στα 6 με 7 λεπτά. Αλατίζουμε ελαφρώς και προσθέτουμε το ξίδι.


5. Βράζουμε τη φάβα σε νερό για 30 λεπτά περίπου. Αρχικά ξαφρίζουμε, ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει και αλατίζουμε στο τέλος της βράσης.

 

Σερβίρουμε τη φάβα με το μείγμα του πράσου και της ρόκας από πάνω.

 

 

Tips

Δοκιμάστε και φάβα από την περιοχή του Φενεού, αν δεν βρείτε Σαντορίνης