BACK

Ομελέτα με σύγκλινο Σπάρτης

Η ομελέτα με σύγκλινο Σπάρτης είναι ένα πιάτο με βαθιές ρίζες στην ελληνική παράδοση.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.7 (3 votes)

Συστατικά:

8 φρέσκα αυγά –κατά προτίμηση βιολογικά       
250 γρ. σύγκλινο Μάνης
3 φρέσκα κρεμμυδάκια με το φύλλωμα ψιλοκομμένα

½ φλιτζάνι φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 -3 κλαράκια φρέσκια ρίγανη ή 1 κουτ. του γλυκού αποξηραμένη
2-3 κλαράκια φρέσκο θυμάρι ή 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη ρίγανη, το θυμάρι, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Κόβουμε το σύγκλινο σε μικρά λεπτά φετάκια.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολητικό μεγάλο  τηγάνι και σοτάρουμε το σύγκλινο για 1 λεπτό μέχρι να ροδίσει.

Εν συνεχεία προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 2 λεπτά ακόμη.

Ρίχνουμε το μίγμα των αυγών και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να ψηθεί η ομελέτα από τη μια πλευρά μέχρι να πήξει και να ροδίσει.

Την αναποδογυρίζουμε με την βοήθεια ενός δεύτερου τηγανιού ή μιας σπάτουλας και την τηγανίζουμε και από την άλλη πλευρά .Τη σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντάς τη με λίγη φρέσκια ρίγανη και περιχύνοντάς τη με λίγο ωμό ελαιόλαδο.

 

Συνταγή και φωτογραφία από την Λακωνική τροφίμων

 

 

 

Tips

ΜΥΣΤΙΚΟ: αν θέλετε η ομελέτα σας να γίνει πιο αφράτη μπορείτε να χτυπήσετε ξεχωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα και τους κρόκους και να τα ενώσετε λίγο πριν ρίξετε τα αυγά στο τηγάνι. Έτσι ή ομελέτα σας θα φουσκώσει ωραία και θα γίνει αφράτη.