BACK

Ξινολάχανο κατσαρόλας

Συνοδεύει όλα τα κρέατα γευστικό και απόλυτα υγιεινό.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 ξερό κρεμμύδι
750 γρ. ξινολάχανο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
½ λίτρο ζωμός κρέατος
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (μόνο το πράσινο μέρος)
1 κουταλάκι γλυκάνισο
1 κουταλάκι σιναπόσπορο
2 κουταλάκια ζάχαρη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 

Οδηγίες:

Κόβετε το κρεμμύδι σε ροδέλες. Στραγγίζετε καλά το ξινολάχανο. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι, το ξινολάχανο και τα φύλλα δάφνης. Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε αλάτι, τη ζάχαρη  και πιπέρι. Σβήνετε με το ζωμό του κρέατος. Ψιλοκόβετε τα πράσινα φύλλα των κρεμμυδιών και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα μαζί με το γλυκάνισο. Σιγοβράζετε για 15 λεπτά περίπου. Συνοδεύει εξαιρετικά τα γερμανικά λουκάνικα και τα μπρέτζελ.

 
Προέλευση:
Κύριο συστατικό: