BACK

Μοσχάρι μπουργκινιόν ( bourguignon )

Το πιάτο αυτό αποτελεί μια κλασσική γαλλική συνταγή. Συνοδεύεται τέλεια με πουρέ πατάτας ή ένα ελαφρύ πιλάφι. Είναι ιδανικό για να το σεβίρετε σε τραπέζι.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 1 (2 votes)

Συστατικά:

1800 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε κύβους
1 ½ φλιτζάνια κόκκινο κρασί
1/3 φλιτζανιού λάδι
1 κουτάλι της σούπας θυμάρι
1 κουτάλι της σούπας μαύρο πιπέρι
8 φέτες μπέικον κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1 lb μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1/3 φλιτζανιού αλεύρι

Οδηγίες:

Μαρινάρουμε το κρέας σε κρασί, λάδι, θυμάρι και πιπέρι για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου ή όλο το βράδυ στο ψυγείο.

1. Σε μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον μέχρι να μαλακώσει.

2. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.

3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρούμε από τη φωτιά.

4. Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το στραγγίζουμε καλά, φυλλάσωντας το υγρό.

5. Τοποθετούμε το κρέας σε μεγάλη κατσαρόλα και το πασπαλίζουμε με αλεύρι μέχρι να καλυφθεί καλά.

6. Προσθέτουμε το μείγμα μανιταριών και  το ζωμό που φυλάξαμε. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 8-9 ώρες.