BACK

Σάλτσα αμυγδάλου

Ιδιαίτερη και πολύ φινετσάτη γεύση αμυγδάλου, βουτύρου και βερμούτ για να συνοδεύσει μοσχαρίσιο φιλέτο ή μοσχαρίσια πλάτη.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (2 votes)

Συστατικά:

180 γρ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα
1 λιωμένο δόντι σκόρδο
4 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
1 κ.σ. ξηρό άσπρο βερμούτ
4 κ.σ. κρεμ φρες
αλάτι & πιπέρι
4 κ.σ. απόσταγμα με μανιτάρια

Οδηγίες:

1. Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν με το βούτυρο και το σκόρδο

2. Σβήνουμε με το χυμό και το βερμούτ.

3. Ανακατεύουμε το ζωμό και την κρέμα,  νοστιμίζουμε  τη σάλτσα με το απόσταγμα μανιταριών


Για το απόσταγμα από μανιτάρια (250ml)
250 γρ. μανιτάρια
60 γρ. βούτυρο
χυμός 1 λεμονιού
Βράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά σε κλειστή κατσαρόλα τα πλυμένα και κομματιασμένα μανιτάρια μέσα στο βούτυρο και το χυμό.

Προέλευση:
Πιάτο: 
Ειδικές κατηγορίες: