BACK

Βακαλάος ή μπακαλιάρος πορτουγκέζε με σάλτσα ντομάτας και λεμόνι

Ο βακαλάος έχει ιδιαίτερα χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Έχει υγρή, σφιχτή και κατάλευκη σάρκα που μαλακώνει και ξεφλουδίζεται με το μαγείρεμα. Ωστόσο, το παρατεταμένο μαγείρεμα αλλοιώνει τόσο τη γεύση όσο και την εμφάνιση του.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

4 φιλέτα βακαλάου  (200 γρ το ένα)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
25 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
4 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
χυμό 1 λεμονιού
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το γαρνίρισμα
ψιλοκομμένο μαϊντανό

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς

1.Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το τυρί κρέμα.

2. Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, τις ντομάτες και το χυμό λεμονιού.

3. Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

4. Μεταφέρουμε με ένα κουτάλι το 1/3 της ποσότητας αυτής της σάλτσας σε ένα ρηχό πυρίμαχο σκεύος.

5. Τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα του βακαλάου και τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.

6. Σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 190º C.

7. Αποσύρουμε το ψάρι απ’ το φούρνο και πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό πριν από το σερβίρισμα.