BACK

Βάφλες με ρούμι & μπανάνα

Για τη συνταγή αυτή είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε το ειδικό σκεύος για βάφλες. Αν όμως δεν έχετε, μπορείτε ακόμα να τις φτιάξετε σε μικρό τηγανάκι, γυρίζοντας με προσοχή για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές. Μπορεί να μη γίνει τόσο αφράτη όσο η βάφλα, αλλά η γεύση της θα είναι μια χαρά!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.3 (3 votes)

Συστατικά:

2 φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. διττανθρακική σόδα
1 κ.σ. ζάχαρη
2 αβγά
1/4 φλ. βούτυρο λιωμένο
3/4 φλ. γάλα
1 1/4 φλ. ανθόγαλα
1 κ. γλ.εσάνς βανίλιας
6 μπανάνες κομμένες σε χοντρές φέτες
1 φλ. φυστίκια πέκαν σε κομματάκια
1/3 φλ. ζάχαρη demerata
5 κ.σ. maple syrup
3 κ.σ.μαύρο ρούμι

Για το σερβίρισμα
κρέμα γάλακτος

Οδηγίες:

1. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τη ζάχαρη.

2. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε τα αβγά, το λιωμένο βούτυρο και το γάλα και χτυπάμε, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

3. Προσθέτουμε το ανθόγαλα και τη βανίλια και χτυπάμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε 30 λεπτά να σταθεί.

Ζεσταίνουμε το ειδικό σκεύος για βάφλες.

4. Ανακατεύμε το χυλό προσθέτοντας και άλλο γάλα αν χρειάζεται, ώστε να είναι ο χυλός παχύρρευστος.

5. Ρίχνουμε το χυλό στο σκεύος, ώστε να καλύψει τα 2/3 της επιφάνειας του.

6. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά, γυρίζοντας προσεκτικά το σκεύος μια φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.


7. Όταν είναι έτοιμη αφαιρούμε τη βάφλα με ένα πιρούνι. Τη μεταφέρουμε σε πυρίμαχη πιατέλα και τη διατηρούμε στο φούρνο ζεστή. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ώσπου να φτιάξουμε 8 ακόμα βάφλες.

Ανάβουμε το φούρνο στο γκριλ

8. Απλώνουμε τις μπανάνες σε μια μεγάλη, ρηχή λαμαρίνα και πασπαλίζουμε με το πεκάν και τη ζάχαρη demerata.

9. Αναμειγνύουμε το maple syrup και το ρούμι και περιχύνουμε με αυτά το μείγμα.

10. Ψήνουμε τις μπανάνες στο γκριλ για 3-4 λεπτά.

11. Απλώνουμε τις μπανάνες πάνω στις βάφλες και περιχύνουμε με κρέμα γάλακτος.