BACK

Τηγανητό ψωμί με μυζήθρα

Μια νοστιμιά που θα σας μαγέψει με την απλότητα αλλά και με την γεύση της.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.8 (5 votes)

Συστατικά:

500 γρ. αλεύρι
1 πακετάκι μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
ελαιόλαδο
ζεστό νερό
250 γρ. μυζήθρα μαλακή
ρίγανη
λάδι για τηγάνισμα

Οδηγίες:

Ρίχνουμε το αλεύρι, αλάτι και μαγιά σ’ ένα μπολ. Σταδιακά προσθέτουμε νερό και δουλεύουμε το μείγμα με τα χέρια μέχρι να γίνει μαλακή και σφιχτή ζύμη.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε ισόποσα μέρη και την απλώνουμε. Τοποθετούμε στο κέντρο 1 κουταλιά τυρί και λίγη ρίγανη.

Διπλώνουμε τα κομμάτια ζύμης προσεκτικά και τους δίνουμε σχήμα μπάλας.

Τέλος τα βάζουμε πάλι σ’ έναν πάγκο και τα απλώνουμε με τον πλάστη προσεκτικά για να γίνουν σαν "πιατάκια" επίπεδα.

Τηγανίζουμε το κάθε κομμάτι μέχρι να ροδίσει και σερβίρουμε ζεστά.