BACK

Τάρτα Φράουλας

Κλασσική και αγαπημένη Γαλλική συνταγή. Οι φρράουλες στην εποχή τους έχουν μοναδικό άρωμα και γεύση.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.5 (2 votes)

Συστατικά:

Για τη ζύμη

  • 3 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου)
  • 7 κουταλιές σούπας νερό
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού σπορέλαιο

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό φράουλες
  • 2 - 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη ή και περισσότερη
  • 2 κουταλιές σούπας κόρν φλάουρ

Οδηγίες:

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το σπορέλαιο και το νερό.

Ζυμώνουμε να γίνει μια ζύμη μάλλον μαλακή.

Απλώνουμε το ζυμάρι σε ταρτιέρα, σε φόρμα με σούστα, έτσι που να καλυφθούν ο πάτος και τα πλάγια σε ύψος 3 εκατοστών.

Το τρυπάμε με πηρούνι σε 5 - 6 σημεία και το ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 10 - 15 λεπτά.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Καθαρίζουμε τις φράουλες. Τις πλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν πολύ καλά.

Βγάζουμε την τάρτα και αφού κρυώσει εντελώς τοποθετούμε τις φράουλες μέσα στην τάρτα σε μια στρώση.

Χτυπάμε τις φράουλες που περίσσεψαν στο μπλέντερ, προσθέτοντας αρκετό νερό και τη ζάχαρη, για να γίνει 2 φλυτζάνια τσαγιού πολτός.

Διαλύουμε το κόρν φλάουρ σε 3 - 4 κουταλιές από τον πολτό και βάζουμε τον υπόλοιπο να βράσει.

Προσθέτουμε το διαλυμένο κόρν φλάουρ και το ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση και να δέσει ελαφρά.

Το αφήνουμε να γίνει χλιαρό ανακατεύοντας συχνά και το αδειάζουμε μέσα στην τάρτα, έτσι που να καλυφθούν οι φράουλες.

Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο να παγώσει.

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: