BACK

Τάρτα φούρνου με αχλάδια

Μια συνταγή για να γλυκάνουμε το Φθινόπωρο (και τι καρδιές μας) που έρχεται...Αρωματική και φινετσάτη τάρτα με τις συγγενικές υφές και γεύσεις από το αχλάδι και το κυδώνι. Από το βιβλίο  Στέλιος Παρλιάρος

 

Γλυκά με Φρούτα - Εκδόσεις Σιδέρης

 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.5 (4 votes)

Συστατικά:

500 γρ. σφολιάτα
2 μήλα
1 κυδώνι μεγάλο
3 αχλάδια
(όλα τα φρούτα καθαρισμένα και κομμένα στα 6)
100 γρ. βoύτυpο
250 γρ. νερό
100 γρ. μαύρn ζάχαρη
1/2 κ.γλ. κανέλα
1 κλωναράκι δενδρολίβανο φρέσκο
1/2 κλωναράκι βανίλιας

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C

1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια, το νερό, τn ζάχαρη και τα μυρωδικά να βράσουν μέχρι να λιώσουν η ζάχαρη και το βούτυρο.


2. Ρίχνουμε τα μήλα, τα αχλάδια και το κυδώνι.

3. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά (όλα τα φρούτα) για 10  λεπτά περίπου ώστε νο κρατάνε λίγο και να μn διαλύονται.

 

4. Τα βγάζουμε από το σιρόπι τους και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.

 

5. Τοποθετούμε ένα φύλλο σφολιάτας σε μία φόρμα, απλώνουμε από πάνω τα φρούτα και τα καλύπτουμε με ένα άλλο φύλλο σφολιάτας.

 

6. Αλείφουμε ελαφρώς τnν επιφάνεια με λίγο από το σιρόπι των φρούτων και τnν πασπαλίζουμε με ζάxαρn. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.

 

Σερβίρουμε με το σιρόπι των φρούτων και άγλυκη σαντιγί.