BACK

Τα μυστικά του σεφ: Η φάρσα, το γκρατινάρισμα

Πρόκειται για έναν τρόπο μαγειρέματος κατάλληλο για δίθυρα μαλάκια, όπως τα μύδια.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

Οδηγίες:

1. Καθαρίζουμε το όστρακο τρίβοντας εξωτερικά με τραχύ ύφασμα, ή άλλο. υλικό που θα αφαιρέσει φύκια, μικροοργανισμούς κκλπ

2. Πλένουμε και τα αφήνουμε να ανοίξουν από μόνα τους στο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά.

3. Ύστερα, μπορούμε να βγάλουμε τη σάρκα και να πετάξουμε τα άδεια όστρακα.

4. Σκεπάζουμε τη σάρκα των μαλακίων με "φάρσα" δηλαδή ένα μείγμα υλικών όπως κρεμμύδι, μαϊντανό, σκόρδο, ψίχα ψωμιού, βούτυρο, αλάτι και πιπέρι, ή τα ραντίζουμε με λάδι και τα πασπαλίζουμε με γαλέτα και με αρωματικά φυτά. Ψήνουμε στο φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία.