BACK

Σολομός και σαλάτα με βινεγκρέτ ντομάτας και βασιλικού

Καλοκαιρινό ελαφρύ και γευστικότατο πιάτο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

4 φιλέτα σολομού ή ξιφία
ηλιέλαιο
λίγο δενδρολίβανο

Για την σαλάτα
1 μαρούλι ή 1 πράσινη σαλάτα
1 ματσάκι ρόκα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια

Για τη βινεγκρέτ
100 ml ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
2 μέτριες ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ξερό βασιλικό ή αρκετό φρέσκο
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

Αλείφουμε με το ηλιέλαιο το ψάρι, πασπαλίζουμε με το δενδρολίβανο τριμμένο ή ψιλοκομμένο ανάλογα αν είναι ξερό ή φρέσκο, αλατοπιπερώνουμε και το ψήνουμε 8-15 λεπτά ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Για την βινεγκρέτ αφαιρούμε τους σπόρους και τις φλούδες από τις ντομάτες και τις χτυπάμε με τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ.

Για τη σαλάτα, ψιλοκόβουμε τα λαχανικά, ανακατεύουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με ψημένο ψωμί στη σχάρα ή πατατοσαλάτα με ένα απλό ντρέσινγκ ελαιόλαδου και λεμονιού.