BACK

Ψωμί με μπαχαρικά και φρουί γλασέ

Ένα ψωμί διαφορετικό από τα άλλα. Με φρούτα και μπαχαρικά.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 δίλιτρο γάλα
200 γρ μέλι πάρα πολύ αρωματικό
80 γρ ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
1 κουταλιά του καφέ σόδα
300 γρ αλεύρι
1 με 2 λεμόνια
100 γρ φρουί-γλασέ ψιλοκομμένο
1 κουταλιά του καφέ κανέλα
20 γρ βούτυρο
αλάτι

Οδηγίες:

Ζεσταίνετε σε μια μικρή κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά το γάλα, το μέλι και τη ζάχαρη ανακατεύοντας.

Κτυπάτε τους κρόκους αυγών μέσα σε ένα μπολ, προσθέτετε και τη μισή ποσότητα του γάλακτος με μέλι, τη σόδα και τέλος, την υπόλοιπη ποσότητα γάλακτος με μέλι και ανακατεύετε καλά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C.

Κοσκινίζετε το αλεύρι μέσα σε μια γαβάθα και προσθέτετε λίγο-λίγο και εναλλάσσοντας, το προηγούμενο μείγμα, ενσωματώνετε 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, τα φρουί-γλασέ και την κανέλα. Κτυπάτε αυτή τη ζύμη για 1Ο' περίπου.

Αλείφετε με βούτυρο μια φόρμα για κέικ και τη στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνετε μέσα τη ζύμη και τη βάζετε στο φούρνο για 1 ώρα.

Ξεφορμάρετε και αφήνετε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα. Πρέπει να περιμένετε το λιγότερο 24 ώρες πριν να το καταναλώσετε.

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: