BACK

Χοιρινό με κάππαρη και πουρέ μελιτζάνας

Νόστιμο και αρωματικό πιάτο που συνδυάζει τα αρώματα της καπνιστής μελιτζάνας και της κάππαρης με το τρυφερό κρέας από το χοιρινό γάλακτος. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

4 μπριζόλες χοιρινές γάλακτος
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
50 γρ. κάππαρη
½ lt ζωμό κότας
1 ποτήρι λευκό κρασί
φρέσκο θυμάρι

Για τον πουρέ μελιτζάνας
4 φλάσκες μελιτζάνες
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι
½ lt γάλα
χυμό 1 λεμονιού

Οδηγίες:

1. Σε ένα μεγάλο. βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας  με το κρεμμύδι και το σκόρδο

2. Σβήνουμε με το κρασί.

3. Συμπληρώνουμε κάππαρη, θυμάρι, το ζωμό κρέατος και αφήνουμε να ψηθεί το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

4. Για τον πουρέ μελιτζάνας ψήνουμε τις μελιτζάνες, ξεφλουδίζουμε και αφήνουμε τη σάρκα τους να στραγγίξει καλά.

5. Ετοιμάζουμε μια μπεσαμέλ με το βούτυρο το αλεύρι και το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε με την ψίχα της μελιτζάνας.

6. Στρώνουμε τον πουρέ της μελιτζάνας σε ένα πιάτο, από πάνω βάζουμε το χοιρινό και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Tips

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ψαρονέφρι.