BACK

Κόκορας κρασάτος στιφάδο

Το κρέας του κόκκορα είναι αρκετά σκληρό, ειδικά αν είναι...αλανιάρης. Το σιγοβράσιμο όμως για τουλάχιστον 2 ώρες τον μαλακώνει αρκετά. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.9 (12 votes)

Συστατικά:

μισός κόκορας (περίπου 1 κιλό) κομμένος σε μερίδες
ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 1/2 φλ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. πελτές τομάτας
½ κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
2 πατάτες κομμένες στα τέσσερα
μερικά γαρύφαλλα
1 ξυλάκι κανέλας
1 φύλο δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

 

1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τον κόκορα.

2. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις σκελίδες του σκόρδου και σβήνουμε με το κρασί,

3. Προσθέτουμε τον πελτέ, τα γαρύφαλλα, την κανέλα, την δάφνη και αλατοπιπερώνουμε,

4. Αφήνουμε να ψηθεί και ύστερα από μισή ώρα προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια.

5. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για μισή ώρα ακόμα και προσθέτουμε τις πατάτες.

Σε περίπου μία ώρα το φαγητό είναι έτοιμο. Σρερβίρετε με μακαρόνια χοντρά

Tips

Αν μπορέσετε να βρείτε βιολογικό κοκοράκι, προτιμήστε το! Αν θέλετε μπορείτε να μην προσθέσετε τις πατάτες στο φαγητό και να τις κάνετε τηγανητές ή να βράσετε ωραία χοντρά μακαρόνια.
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: