BACK

Τυροπιτάκια με κοπανιστή

Μια αλμυρούτσικη αλλά νοστιμότατη γέμιση για τυροπιτάκια ό,τι πρέπει για ουζάκι! Αν θέλετε να αρωματίσετε προσθέστε λίγο φρέσκο μαϊντανό ή δυόσμο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

500 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
1/2 φλ. νερό
2 κ.γλ. λάδι
250 γρ. κοπανιστή
100 γρ. ξερή μυζήθρα

Οδηγίες:

1. Φτιάχνουμε μια ζύμη με το αλεύρι, το λάδι και το νερό. Tην αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. 

2. Ανοίγουμε με τον πλάστη ένα ψιλό φύλλο.

3. Πασπαλίζουμε κάθε κομμάτι με τα τυριά και διπλώνουμε σε τρίγωνο.

4. Τηγανίζουμε τις πίτες στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι που να ροδίσουν.

Tips

Η κοπανιστή Χίου είναι η πιο πικάντικη, αλλά και η Μυκόνου είναι επίσης ό,τι πρέπει.
Προέλευση:
Κύριο συστατικό: