BACK

Κοτόπιτα με τυριά και μανιτάρια

Μια πεντανόστιμη πίτα για το τραπέζι ή το πάρτυ σας. Αρέσει πολύ και στα παιδιά. Προσέξτε ώστε η γέμισή σας να μην είναι πολύ στεγνή. Αν θέλετε τα αβγά με το γάλα προσθέστε τα στη γέμισή σας, ώστε να μοιάζει με πηχτό χυλό και αλείψτε από πάνω το φύλλο σας με λίγο λάδι

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.3 (4 votes)

Συστατικά:

1/2 κιλό φύλλο σφολιάτας
2 στήθη κοτόπουλο
500 γρ. μανιτάρια
250 γρ. μπέικον
150 γρ. κασέρι τριμμένο
150 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
150 γρ. έμμενταλ τριμμένο
250 γρ. κρέμα γάλακτος
4 αβγά χτυπημένα

Οδηγίες:

1. Σε αλατισμένο νερό βράζουμε το κοτόπουλο.

2. Μόλις βράσει το αφήνουμε  λίγο να κρυώσει για να το μαδήσουμε και να το κόψουμε  σε μικρά κομματάκια.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C

3. Σοτάρουμε το μπέικον σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια ψιλοκομμένα.

4. Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε.

5. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο ένα πυρέξ, απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας, βάζουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Χαράσσουμε το φύλλο σε λωρίδες.

6. Αναμειγνύουμε τα αβγά με το εβαπορέ και περιχύνουμε την πίτα. Ψήνουμε για 45-60 λεπτά.