BACK

πιπεριές γεμιστές τουρσί

Μια παραδοσιακή συνταγή με πρωταγωνίστρια τη γευστική πιπεριά Φλωρίνης συνοδευόμενη από λαχανικά.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.6 (5 votes)

Συστατικά:

 


60 πιπεριές Φλωρίνης κόκκινες
1 μικρό λάχανο
10 μέτρια καρότα
1 μάτσο μαϊντανός
1 μάτσο σέλινο
2 κεφάλια σκόρδο
4 πράσα (προαιρετικά)
άλμη
ξίδι
ελαιόλαδο
 

Οδηγίες:

  • Πλένουμε τις πιπεριές κι αφαιρούμε προσεκτικά τα κοτσάνια και τους σπόρους. 
  • Αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα από το λάχανο και το κόβουμε σε 2 κομμάτια. Πλένουμε καλά. 
  • Καθαρίζουμε, πλένουμε τα καρότα. 
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα πράσα. Τα κόβουμε σε ροδέλες. 
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε το σκόρδο και το κόβουμε σε κύβους. Πλένουμε το μαϊντανό και το σέλινο και τα ψιλοκόβουμε.
1. Σε νερό που βράζει, ρίχνουμε τις πιπεριές και τις αφήνουμε να ζεματιστούν για 4 λεπτά. Τις στραγγίζουμε. 
2. Στο ίδιο νερό, που βράζει, ρίχνουμε τα καρότα και τα ζεματίζουμε για 3 λεπτά. Τα στραγγίζουμε. 
3. Στο ίδιο νερό, που βράζει, ρίχνουμε το λάχανο και ζεματίζουμε για 3 λεπτά. Δεν πρέπει να μαλακώσει το λάχανο. Το στραγγίζουμε.
4. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες, 10 από τις ζεματισμένες πιπεριές. 
5. Ψιλοκόβουμε το λάχανο και τα καρότα.
6. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα ψιλοκομμένα υλικά και τα ραντίζουμε με ξίδι. 
7. Γεμίζουμε κάθε μία πιπεριά με το μείγμα των λαχανικών και τις τοποθετούμε σε βάζο, προσέχοντας να μην υπάρχουν μεταξύ τους κενά. 
8. Προσθέτουμε την ανάλογη άλμη, έτσι ώστε να καλυφθούν πλήρως οι πιπεριές και η επιφάνεια του υγρού ν’ απέχει 3 δάχτυλα από το στόμιο του βάζου.
9. Προσθέτουμε δύο δάχτυλα ελαιόλαδο, κλείνουμε ερμητικά και αφήνουμε για 2-3 ημέρες πριν καταναλώσουμε.
 Διατηρούνται εκτός ψυγείου 5-6 μήνες. 
 

Tips

Οι πιπεριές τουρσί μπορούν να διατηρηθούν εκτός ψυγείου 5-6 μήνες.