BACK

Πένες με ντομάτες, μοτσαρέλα και μυρωδικά

Υγειινό εύκολο απλό και βασικά γευστικότατο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

500 γρ. πένες ή άλλο κοφτό ζυμαρικό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4-6 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
200 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους των 2-3 εκ.
200 γρ. ντομάτες τσέρι κομμένες στη μέση
1 σκελίδα σκόρδο κοπανισμένη με ένα μαχαίρι, αλλά ολόκληρη (ξεφλουδισμένη)
βασιλικός ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας μας

Οδηγίες:

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Να είναι "al dente" και όχι λαπάς! Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Τα κρατάμε στην άκρη. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι. Ρίχνουμε το σκόρδο στο λάδι και το φέρνουμε 2-3 βόλτες για να δώσουμε γεύση στο ελαιόλαδο. Το αφαιρούμε. Προσθέτουμε τις ντομάτες στο τηγάνι και τις σοτάρουμε ελάχιστα, ίσα-ίσα για να φύγουν τα πολλά ζουμιά τους. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τα ανακατεύουμε στο τηγάνι μαζί με τις ντομάτες και ρίχνουμε τους κύβους τυριού. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με λίγο βασιλικό.

Ευχαριστούμε πολύ το εστιατόριο Μαλβαζία για την παραχώρηση της συνταγής.