BACK

Πατατοσαλάτα με ελιές και αυγά

Πατατοσαλάτα που λοξοστράτησε και έγινε και λίγο αβγοσαλάτα! Ένα πιάτο πολύ χορταστικό, τρώγεται άνετα για κυρίως. Μην αλλάξετε τίποτα στη συνταγή, όσο περίεργος κι αν σας φαίνεται ο συνδυασμός των υλικών. Το αποτέλεσμα θα αποζημιώσει την εμπιστοσύνη σας.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 κιλό πατάτες
1 ξερό κρεμμύδι
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 αγγούρι
150 γρ. ελιές πράσινες τσακιστές
5 αβγά σφιχτά
2 κ.σ. κάππαρη
4-5 φιλέτα αντσούγιας
λίγος μαϊντανός & φρέσκος βασιλικός

Για τη σάλτσα
2 πορτοκάλια (το χυμό τους)
4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. μουστάρδα
1/2 φλ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. ξίδι
αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

  • Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με σφουγγάρι.

1. Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα για μισή ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.

2. Τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε στα τέσσερα. Τις βάζουμε στη σαλατιέρα.

3. Κόβουμε το αγγούρι σε φέτες. Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα.

4. Ρίχνουμε τις ελιές, την κάππαρη, τα φιλέτα της αντσούγιας και τα αβγά κομμένα στα τέσσερα.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

5. Χτυπάμε τα υλικά για τη σάλτσα στο σέικερ και περιχύνουμε τη σαλάτα.

6. Ανακατεύουμε, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, βασιλικό και σερβίρουμε.