BACK

Παρφέ Σοκολάτας

Το πιο εύκολο gourmet γλυκό που  σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

200 γρ. κουβερτούρα  55% κακάο,
6 κρόκοι αυγών
150 γρ. ζάχαρη
30 γρ. μέλι
500 ml Κρέμα γάλακτος  πλήρης
50-100 γρ. πέρλες σοκολάτας 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ
150 γρ. κουβερτούρα με 55% κακάο, 
150 γρ. γάλα
30 γρ. γλυκόζη

Οδηγίες:

Βράζουμε τη ζάχαρη με 50 γρ. νερό και συγχρόνως χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ. Μόλις η ζάχαρη αρχίσει να γίνεται παχύ σιρόπι, δηλαδή στους 120º C, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και σιγά-σιγά ρίχνουμε αυτό το μείγμα μέσα στο μίξερ όπου συνεχίζουμε το χτύπημα των αυγών έως ότου φουσκώσει και κρυώσει το μείγμα. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε τη σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί, ανακατεύουμε και στο τέλος ρίχνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος  και προσθέτουμε τις πέρλες σοκολάτας. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία μεταλλική φόρμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το διατηρούμε στην κατάψυξη. Σερβίρουμε περίπου 10 μερίδες.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και ρίχνουμε πάνω από αυτήν το γάλα το οποίο έχουμε ζεστάνει στους 90ο C μαζί με τη γλυκόζη. Ομογενοποιούμε πάρα πολύ καλά με μπλέντερ χειρός. Σερβίρουμε, κατά προτίμηση, ζεστή τη σοκολάτα, παγωμένο το παρφέ.

Tips

Διαλέξτε την καλύτερη σοκολάτα του εμπορίου, που δεν είναι άλλη απο την Valrhona
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: