BACK

Μπριάμ γεμιστό με χαλούμι τυλιγμένο σε λούντζα - Καπνιστό κυπριακό ζαμπόν

Το μπριάμ δεν είναι πια για χορτοφάγους...Μια πολύ νόστιμη παραλλαγή του γνωστού μας μπριάμ από την Κύπρο.
Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.5 (2 votes)

Συστατικά:

4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κολοκυθάκι σε φέτες

1 μικρή μελιτζάνα σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.γλ. φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη
1 πακέτο 225 γρ. τυρί χαλούμι
2 ντοματάκια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
8 λεπτές φέτες λούντζα ή καπνιστό ζαμπόν
50 γρ βούτυρο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
 
για το ντρέσινγκ

2 κ.σ. ξίδι λευκού κρασιού
6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 ασκαλώνι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη χωρίς σπόρους και κομμένη σε κύβους
1/2 κ.σ. αντίστοιχα ψιλοκομμένων μαύρων ελιών και κάπαρης
1 κ.σ. φρέσκα φύλλα κολίανδρου, χοντροκομμένα
 
 
 

Οδηγίες:

1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο και τηγανίζουμε τις φέτες μελιτζάνας και κολοκυθιού μέχρι να μαλακώσουν. 
2. Προσθέτουμε ανακατεύοντας το σκόρδο και τα μυρωδικά και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν σε ένα ταψί, όπου τις στρώνουμε ομοιόμορφα.
3. Κόβουμε το Χαλούμι σε 8 φέτες και προσθέτουμε πάνω από το μπριάμ.
4. Τοποθετούμε από πάνω τις υπόλοιπες φέτες χαλουμιού.
5. Τυλίγουμε κάθε φέτα χαλουμιού-μπριάμ σε 2 φέτες καπνιστού ζαμπόν σχηματίζοντας ένα ρολό.
6. Ζεσταίνουμε βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε τα ρολά Χαλουμιού και λούντζας και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
7. Αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με την προτίμησή μας, περιχύνουμε το ντρέσινγκ πάνω από τα ρολά χαλουμιού και σερβίρουμε.