BACK

Μπακαλιάρος με μέλι

Μία συνταγή παραλλαγή από τους λουκουμάδες! Η συνοδεία από φρέσκο σπανάκι δίνει μία νότα δροσιάς.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (4 votes)

Συστατικά:

1/3 του φλιτζανιού αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά σκόνη
αλάτι
1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
2 κουταλιές της σούπας μέλι
ελαιόλαδο
750 γρ. μπακαλιάρος παστός φιλέτο ξαρμυρισμένος και κομμένος σε κύβους των 4-5 εκ.
1 μάτσο σπανάκι κομμένο και καθαρισμένο
λίγο ξίδι από λευκό κρασί

Οδηγίες:

Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι σε ένα μπολ.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αβγό, μία κουταλιά μέλι και περίπου 4-5 κουταλιές σούπας νερό για να φτιάξουμε ένα χυλό.

Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας νερό εάν ο χυλός είναι πολύ πηχτός.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα το υπόλοιπο μέλι και 6-8 κουταλιές ζεστό νερό και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.

Ρίχνουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και ζεσταίνουμε το λάδι καλά.

Βουτάμε τον μπακαλιάρο στο χυλό και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Ανακατεύουμε το σπανάκι με λίγες σταγόνες ξιδιού και το μοιράζουμε σε 4 πιάτα.

Βάζουμε τον μπακαλιάρο από πάνω, τον περιχύνουμε με το αραιωμένο μέλι και σερβίρουμε.

 

Tips

<p>Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φρέσκο μπακαλιάρο.</p>
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: