BACK

Μους σοκολάτας

Ήταν πολύ της μόδας την δεκαετία των 80's και ο Σουηδός μάγειρας του Muppet show την έφτιαχνε με το πιο πρωτότυπο foodstyling

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.1 (8 votes)

Συστατικά:

500 γρ. κουβερτούρα (με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο)
2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
6 αβγά
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ (κατά προτίμηση με γεύση πορτοκάλι ή κακάο)

Οδηγίες:

 

Όσο πιο πολύ κακάο περιέχει, τόσο πιο πλούσια γεύση σοκολάτας έχει η μους.



Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί με το βούτυρο. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.

Χτυπάμε τους 4 κρόκους με τη ζάχαρη και το λικέρ στο μίξερ μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα. Χτυπάμε τα 6 ασπράδια μέχρι να γίνουν αρκετά σφιχτή μαρέγκα.

Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε 1-2 χούφτες από τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύουμε, και σιγά σιγά προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα.

Ανακατεύουμε απαλά με κυκλικές κινήσεις από τα τοιχώματα προς το κέντρο του μπολ. Μοιράζουμε τη μους στα μπολ και αφήνουμε 5-6 ώρες στο ψυγείο για να σφίξει.

Κλασσική συνταγή για ενα από τα πιό αγαπημένα σοκολατένια γλυκά.

 

Από το "Ημερολόγιο Μαγειρικής 2005"  του Βαγγέλη Δρίσκα.

Tips

Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε αυγά βιολογικής γεωργίας