BACK

Μοσχάρι με φινόκιο

Συνταγή χωρίς απαιτητικές μαγειρικές δεξιότητες που θα σας ανταμείψει με ιδιαίτερη γεύση όλο νοστιμιά!
Με τις πιπεράτες νότες της κόκκινης πιπεριάς, τα φυτικά αρώματα του φινόκιο και τα γλυκά του κρεμμυδιού αντιλαμβανόμαστε τις πρώτες νύξεις του πιάτου. Στο στόμα η ντομάτα ανεβάζει την ένταση της οξύτητας και το κρεμμύδι δίνει τη δική του προσφορά γλυκίζοντας ελαφρά το πιάτο. Μια αντίθεση που θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε με το κρασί μας. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

4 φιλέτα μοσχαρίσια
1 φινόκιο κομμένο σε λωρίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κ.γλ. πάπρίκα
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1/2 φλ. μανιτάρια σε φέτες
1 φλ. κρασί λευκό
1 1/2 φλ. ζωμό λαχανικών
4 κ.σ. λάδι
λίγο αλεύρι
αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

1. Αλευρώνουμε τα φιλέτα και τα σοτάρουμε στο λάδι από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε και κρατάμε ζεστά. 

2. Προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα αν χρειάζεται και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το φινόκιο τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν ελαφρά.

3. Σβήνουμε με το κρασί.

4. Ρίχνουμε την ντομάτα, το ζωμό, την πάπρικα, αλάτι & πιπέρι.

5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθεί το φαγάκι μας. Πριν δέσει εντελώς η σάλτσα ξαναβάζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με τη σάλτσα του.

Tips

Διαλέγουμε ένα καλά "στρωμένο" κόκκινο κρασί ποικιλίας Cabernet.
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: