BACK

Μιλφέϊγ με μασκαρπόνε και φράουλες

H Μιλφέϊγ είναι πολύ πιο νόστιμη αν φτιάξετε την δική σας ζύμη. Αλλά σήμερα σας προτείνουμε μια έτοιμη σφολιάτα, δεν χάλασε και ο κόσμος!
​Την κρέμα την φτιάχνετε και από την προηγουμένη μέρα αν δεν έχετε πολύ χρόνο. Συναρμολογήστε και απολαύστε το μιλφέιγ στο τραπέζι σας μαζί με άλλους φίλους που αγαπούν τα νόστιμα γλυκά.
 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.6 (5 votes)

Συστατικά:

300 γρ μασκαρπόνε
300 ml φυτική κρέμα γάλακτος
100 γρ ζάχαρη άχνη
1 δόση βανίλια σκόνη
1 φύλλο σφολιάτας
500 γρ φράουλες
½ φλ. ψημένη αμυγδαλόψυχα

Οδηγίες:

Αφήνουμε το φύλλο της σφολιάτας να ξεπαγώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου, το τρυπάμε με το πηρούνι σε όλη την επιφάνεια για να μη φουσκώσει και το ψήνουμε στους 160ο 45-50 λεπτά περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να το κόψουμε σε μερίδες

Χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος με την άχνη και την βανίλια την προσθέτουμε στο μασκαρπόνε και ανακατεύουμε προσεκτικά.

Κόβουμε το φύλλο της σφολιάτας σε μικρότερα κομμάτια ισομεγέθη και στρώνουμε 2 στρώσεις κρέμας ανάμεσα σε τρία φύλλα σφολιάτας. Γαρνίρουμε με τις φράουλες και την αμυγδαλόψυχα.

Tips

Μπορείτε να βάλετε όποιο φρούτο σας αρέσει.
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: